Nem késő, hogy tegyél a holnapért

By Haunold Tamas

Újabb információs plakátokkal segíti a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elsősorban a közintézmények energiahatékonysági törekvéseit.

A Hivatal, „Tegyél ma a holnapért!” társadalmi felelősségvállalási programjának fontos célkitűzése a fogyasztók energia- és környezettudatos szemléletmódjának formálása. Ennek részeként, és a pozitív visszajelzések alapján, ismét információs plakátsorozatot tesz közzé a MEKH. A mindennapok során kis odafigyeléssel, könnyedén megvalósítható tippekkel energiamegtakarítást érhetünk el saját környezetünkben, illetve csökkenthetjük a környezet terhelését.

Az új, ingyenesen letölthető plakátok nemcsak a villamosenergia- vagy a vízfogyasztás csökkentésére adnak hasznos tanácsokat. A modern gazdaságokban a közlekedés az egyik legjelentősebb környezetszennyező tényező a benzin- és a dízelüzemű motorok által kibocsátott gázok miatt, ezért a MEKH a kerékpáros közlekedésre is szeretné felhívni a figyelmet.

A plakátok szabadon felhasználhatók, az adott intézmény saját logójával kiegészítve könnyedén egyedivé tehetők, így hasznos elemei lehetnek egy energiahatékonyságot ösztönző kampánynak.

A plakátok letölthetők a MEKH energiahatékonysági honlapjáról ide kattintva.

Source:: mekh enhat