Kis és középvállalkozások energiamegtakarítását segítő projekt

By Sandor Majoros

Az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja által finanszírozott START2ACT projekt támogatja a KKV-kat és startup vállalkozásokat az energia- és költségmegtakarítás elérésében. A program keretében ingyenes mentorálási és tréningtevékenység vehető igénybe kilenc európai országban.

Az irodai elektronikai eszközök a leggyorsabban növekvő energiafogyasztók közé tartoznak, jelenleg az irodai villamosenergia-fogyasztás 15%-áért felelősek, amely arány 2020-ra várhatóan 30%-ra fog emelkedni. A START2ACT célja, hogy elősegítse olyan, már elérhető eszközök és megoldások használatát, illetve elterjedését, amelyek jelentős energia- és költségmegtakarítási lehetőséggel bírnak, azonban ritkán kerülnek alkalmazásra a gyakorlati tudás, valamint a mindennapi magatartás megváltoztatásának hajlandósága hiányában. A kezdeményezés további célkitűzése, hogy előmozdítsa az irodai elektronikai eszközök fenntartható beszerzését.

A START2ACT projekt az érdeklődő hazai kis és középvállalkozásoknak és startupoknak egy ingyenes képzés keretében ismerteti a fenntartható energiahasználat alapjait és mutatja be az energiamegtakarítási lehetőségeket.

További részletek a programról itt érhetők el.

Source:: mekh enhat