Interaktív e-learning alkalmazás a MEKH-től

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elkötelezett az energiahatékonyság és a klímavédelem mellett, az energiatudatosság növelését pedig kiemelten fontosnak tartja. Ezért megújult energiahatékonysági honlapján már egy interaktív e-learning alkalmazás is elérhető, amelynek használatával az érdeklődők játszva sajátíthatják el az energiamegtakarítási praktikákat, ismerhetik meg a legújabb energiahatékonysági megoldásokat.

A MEKH a nemzeti energiahatékonysági és megújuló célkitűzések teljesítése érdekében – az energiahatékonyságról szóló törvénnyel összhangban – 2015 óta működteti tematikus honlapját. Az enhat.mekh.hu címen elérhető weboldal tájékoztatást nyújt az energiahatékonysággal és a megújuló energiával kapcsolatos jogi szabályozásról, a beruházások finanszírozásához elérhető pályázati forrásokról, pénzügyi eszközökről, az energetikai audittal és a szakreferensi tevékenységgel kapcsolatos lehetőségekről és kötelezettségekről, valamint a hazai energiapolitika stratégiai dokumentumairól. A honlap ezen felül bemutatja a megújuló energiaforrásokkal és energiahatékonysággal kapcsolatos gyakorlati ismereteket és energiamegtakarítási tanácsokat ad.

Az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve a MEKH megújította és átstrukturálta energiahatékonysági tájékoztató honlapját, továbbá kibővítette az elérhető tartalmak körét egy interaktív e-learning alkalmazással. A tananyag segítségével az érdeklődők megismerhetik a fenntartható életmód alapjait, miközben mindennapi energiahatékonysági tippeket adnak egy családnak. A felhasználók az alkalmazás használata közben játszva sajátíthatják el a gyakorlatban, egy kis odafigyeléssel könnyen megvalósítható energiamegtakarítási ismereteket.

Az alkalmazás az Energiahatékonyság oldalán az E-learning rovatban érhető el.