Épületenergetikai fejlesztésekre érhetők el források

mekh.enhat.hu

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatásra lehet pályázni a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében.

Az 52,5 milliárd forintos keretösszegű pályázat (GINOP-4.1.2-18 kódszám) célja a vállalkozások energiatakarékosságának és energiahatékonyságának javítása megújuló energiaforrások felhasználásával, vissza nem térítendő támogatás formájában. A vállalkozások a pályázat segítségével csökkenthetik környezetterhelésüket és energiafelhasználásukat, ezzel növelve versenyképességüket, valamint csökkentve rezsiköltségeiket.

A vállalkozások épületeik hőtechnikai adottságainak javításához (szigetelés, nyílászáró-csere), nem termelési célú fűtési, hűtési és használati meleg víz rendszereinek korszerűsítéséhez, megújuló alapú villamosenergia-termelés kiépítéséhez, illetve a világítási rendszerek korszerűsítéséhez kaphatnak támogatást. A vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1,5 millió, maximum 100 millió Ft, mértéke maximum az összes elszámolható költség 50%-a lehet.

A támogatási kérelmek 2018. március 14. 12.00 órától 2018. június 28. 12.00 óráig nyújthatók be.

További információk itt érhetők el.